Bazaltul este o roca vulcanica rezultata din eruptia magmei la nivelul suprafetei pamantului sub forma de lava. Forma, structura si textura bazaltului depind foarte mult de locul si felul eruptiei: lava poate erupe sub apa, in aer - prin cenusa vulcanica sau ca rauri de lava - imaginea clasica pentru formarea bazaltului in Hawaii.

Bazaltul este un amestec de silicați de fier și magneziu cu olivina și piroxeni ca și minerale bogate în calciu, feldspat. Cuvantul bazalt deriva din cuvantul latin "basaltes" care semnifica "piatra foarte tare". Are o aparenta puternica si dura, culorile bazaltului nefiind variate - pietrele sunt negre sau in nuante de gri.

Utilitate si originalitate

Principalele utilizari ale bazaltului sunt in domeniul constructiilor - de cladiri, terasamente si fundatii, pentru pavelele utilizate pe drumurile publice dar si pentru constructia de monumente.
In amenajari interioare bazaltul este folosit pentru pavarea gradinilor, aleilor sau cailor de acces dar si pentru realizarea de pardoseli in diferite zone din casa precum, bucataria, baia sau balconul.
Majoritatea cumparatorilor aleg bazaltul datorita aparentei sale neobisnuite data de culorile sale inchise, care totusi se imbina perfect cu aproape orice alt element decorativ al casei. Rezistenta bazaltului este evidenta, ea putand surclasa orice alt material folosit pentru pardoseli. Mentenanta acestei pietre este de asemenea foarte facila, bazaltul putand fi curatat cu aproape orice tip de produs.
Aspectul care ii incanta cel mai tare pe majoritatea cumparatorilor este povestea formarii bazaltului si similaritatile prezente intre bazaltul de pe Pamant si cel de pe Luna si Marte, de aceea multi clienti il considera o piatra extrem de speciala, spatiala.

Prelucrari

Bazaltul poate fi finisat in foarte multe variante: slefuit, matuit, fiamat, periat, sablat, daltuit, buciardat, etc.

Culori

Produse